Holistische Praktijk

Santiago

Reiki

Reiki

Reiki staat voor ‘universele levenskracht’. Het is een vorm van energietherapie, ook wel alternatieve therapie, en staat ook bekend onder de term ‘energetische genezing’.

Reiki ontstond in Japan, aan het einde van de negentiende eeuw, en draait om het overbrengen van universele energie van de handpalmen naar de patiënt. Voor reiki behandelingen ben je van harte welkom bij Holistische praktijk Santiago.

Reiki volgens het Usui systeem

De behandelmethode reiki werd door dr. Mikado Usui ontwikkeld in het zuiden van Japan. Deze grondlegger leefde van 15 augustus 1865 tot 9 maart 1926.

In zijn leven besteedde hij veel aandacht aan meditatie, waardoor hij zich sterk bewust werd van energiekracht en de mogelijkheid om energie door te geven middels handopleggingen.

Veel mensen bezochten hem met regelmaat, om steeds opnieuw te genezen of te herstellen van iets wat zij zelf veroorzaakten. Hierdoor ontdekte Usui dat het niet mogelijk is om mensen te genezen wanneer zij zich zelf niet inzetten om nieuwe klachten te voorkomen.

Vanuit deze gedachte ontwikkelde hij een manier om mensen te ondersteunen bij het creëren van verandering. Uiteindelijk is zo reiki ontstaan.

De inzet van reiki: wat moet je weten?

Holistische praktijk Santiago biedt reiki aan als energietherapie, welke kan worden toegepast als op zichzelf staande therapie en als aanvullende therapie.

Wanneer je bij ons komt voor holistische therapie, dan maakt reiki hier ook altijd een onderdeel van uit.

Wat moet je nu echt weten over reiki? Wij geven je hieronder een aantal belangrijke punten:

  • Reiki is een vorm van energietherapie
  • De therapie werkt zowel single als aanvullend op andere therapieën
  • Reiki is een behandelmethode die wereldwijd wordt beoefend
  • Zowel lichaam als geest kan worden behandeld met reiki
  • De aandacht voor reiki neemt steeds verder toe
  • Reiki wordt ook in diverse ziekenhuizen aangeboden

Reiki draait om energie – energie is overal

Reiki is een behandeling die in het geheel focust op universele levensenergie. Energie is belangrijk. Het zorgt voor een verbeterd zelfhelend vermogen, het zorgt voor een nieuwe balans en heft belemmeringen en blokkades op.

Reiki kan worden toegepast om genezingsprocessen te versnellen, maar ook om lichaam en geest te reinigen en een diepe staat van ontspanning te ervaren. Energie kan zo veel, en energie is overal om ons heen.

Wat voel je tijdens een reiki behandeling?

Een reiki behandeling kan op zichzelf staan of kan worden aangeboden in combinatie met een andere vorm van therapie, zoals holistische therapie. In alle gevallen geldt dat reiki zeer persoonlijk is. De behandeling wordt afgestemd op jouw behoeften.

Wat je precies voelt tijdens een reiki behandeling is ook heel persoonlijk. Er zijn mensen die eigenlijk helemaal niets voelen, maar er zijn ook mensen die warmte, kou of bijvoorbeeld prikkels en tintelingen ervaren.

Maak een afspraak voor een eerste consult

Reiki maakt standaard onderdeel uit van holistische therapie bij Holistische praktijk Santiago. Daarnaast bieden wij de reiki behandelingen ook aan als op zichzelf staande therapie.

Reiki behandelingen zijn altijd volledig veilig. Wil jij ook eens kennismaken met reiki? Je kunt direct een afspraak maken voor een eerste consult. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of advies.

Reiki kan o.a. helpen bij

=

Hoofdpijn en migraine

=

Verschillende allergieën

=

Alle stress gerelateerde klachten

=

Pijn als gevolg van een ongeval of blessure

=

Reuma, artrose en artritis

Reiki Holistische Praktijk Santiago Wijhe